15 Eylül 2015 Salı

     Elektronik sensörler, havalı özellikler, çekiş sistemleri, çeşitli şanzımanlar, insanoğlu yakında şoföre ihtiyaç duymayacak arabalar kullanmaya başlayacak ki zaten bu teknoloji denenme aşamasına geldi. Ben de kendi kendime "Tospağa'nın tamirinden ne çıkar millet neleri tamir ediyor" diyerek bulaştım bu meseleye. Ancak işin içine girdiğimde işin aslının böyle olmadığını öğrendim.
                                                                           ***
     Evet yukarıda saydığım özelliklerden yoksun bir araç tospağa, ama derler ya "ruhu var" bu aracın. Hem de hayatımda gördüğüm en inatçı ruha sahip. Canı istemediğinde bir civatasını bile vermez.
                                                                           ***
     Eğer böyle bir hobi edinmek istiyorsanız öncelikle vosvosunuza sıcak bir yuva bulmalısınız. Ben de boş duran bir dükkanımızın kapılarını kestirip aracı kapalı bir yere sokmakla başladım. Sonra anahtar takımlarını edinmeye başlayabilirsiniz.
                                                                           ***
     Penseler, anahtarlar, cırcır kolları, lokmalar....Benden tavsiye bu anahtarları edinirken kesinlikle ucuzuna kaçmayın, zira 50 liraya da cırcır seti var, 500 liraya da... Yavaş yavaş edinebilirsiniz anahtar takımlarınızı. Öncelikle almanız gerekenler 13 ve 17 numara anahtarlar ile 13 ve 17 numara lokmalar...Bunların yanına bir yıldız bir de düz tornavida eklerseniz, arabanın üzerindeki her parçayı sökebilirsiniz.
                                                                           ***
     Tamirhane açıldı, takımlar edinildi. Şimdi sıra sabrınızı son noktasına kadar sınayacak tamir işlemi başladı. Çok iyi biliyorum bu durumu çünkü bazı geceler başında sabahlattı bu tatlı bela. Eğer sabırsızsanız, bir civata ile saatlerce uğraşmayı göze alamıyorsanız kesinlikle girmeyin bu işe. Bir tamirhane sahibiyle tanışın, arkadaş olun. Beraber yiyin için... Ona kesinlikle vosvosunuz olduğunu ve tamir ettirmek istediğiniz söylemeyin. Uygun zamanı kollayın :) Zira bazı ustalar vosvos gördüğünde "Aman benden uzak dur"  diyebilir. Ama öyle insanlarla tanışacaksınız ki bu tamir aşamasında vosvos aşkına inanamayacaksınız ve bir bakacaksınız ki siz de onlardan birisi olmuşsunuz.
                                                                          ***
     Bundan sonraki yazımda motoru nasıl söktüğümü ve arabayı nasıl parçalara ayırdığımı anlatacağım. Görüşmek üzere...


2 yorum:

  1. Yayınlarınızı merakla okuyacağım.
    Belki vosvos aşkım daha da şiddetlenecek ve ben de bir tane alacağım, belki de bu işler bana göre değil ben uğraşamam diyeceğim.
    Nasıl olsa acelem yok, sizinkinin son halini görene kadar bekleyebilirim:)
    Size kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  2. Ben de hiç anlamadan başladım ama bir sene içerisinde biraz tecrübe edindim. Tecrübelerimi sizinle de paylaşıyor olmaktan memnuniyet duyarım. Belki siz de "vosdost" lardan birisi olursunuz :)

    YanıtlaSil